Esztrich betonozás

Mi az esztrich?

Az esztrich  nem más, mint egy olyan egy vagy több rétegű – a betonhoz hasonló összetételű – habarcs, amelyet az építés helyszínén dolgoznak be, azért, hogy fogadórétegként szolgáljon a padlóburkolathoz. Az esztrich, tehát egy speciális összetételű „aljzatbeton” vagy egyszerűbben fogalmazva: padlóaljzat.

A hagyományos aljzatbetonhoz képest, műszakilag és minőségileg is jobb végeredmény érhető el vele mivel összetételében száradást és eltérítést segítő anyagokkal rendelkezik.​
Legtöbbször azért van rá szükség, mert a padlóburkolatokat nem lehet közvetlenül a födémszerkezetre fektetni, hiszen a padlórétegrendben olyan rétegek (lépéshang elleni-, víz- és hőszigetelés) is szerepelnek, melyek önmagukban nem alkalmasak sem meleg-, sem hidegburkolatok fogadására.
Az esztrichréteg vastagsága általában 2-8 cm között mozog.

Hol tudjuk felhasználni?

A hagyományos cementesztrich úsztatott-, csúszó- és kötőesztrich készítéséhez, padlófűtéshez is megfelelő, mint „fűtőesztrich”. Minden burkolat alá és mindenféle aljzatra, aljzatképzésre, beltérben és kültérben, igénybevételtől függően, szinte minden épülettípus esetén alkalmas. A hosszantartó nedvességigénynek kitett helyen nem alkalmazható.Könnyen teríthető, költség és időtakarékos!

Családi házakban

Ipari épületekben

Intézményekben


Kérjen ajánlatot!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsoltot.
Adatkezelési nyilatkozat

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére