A kertépítés menete

A kertépítés menete

A kertépítés először terepszemlével kezdődik, majd kerttervezéssel folytatódik.

Miután megbeszéltük a kertépítő szakemberrel elképzeléseinket és ő megtervezte a kertet és a kertépítés munkafolyamatait, elkezdődik az építés. 

Az anyagok megrendelése után a kertépítés talajmunkával folytatódik, rendezzük a terepet, megvizsgáljuk, kell e talajt cserélni, vagy elég a tápanyag utánpótlásról gondoskodni.  Siófokon és  a Balaton partján beépítjük az öntözőrendszert, hogy a növények fejlődéséhez megfelelő vízről gondoskodjunk, majd kiépítjük a kerti utakat, igény esetén kerti tavat, grillező vagy tűzrakóhelyet, egyéb objektumokat. A kertépítés a növények beültetésével folytatódik, végül utolsó lépésben fűmagot vetünk, vagy gyepszőnyegezünk. Ezután átadjuk a kertet és megbeszéljük a megrendelővel a további ápolási teendőket. Cégünk teljeskörű kertépítési munkákat vállal Siófokon és a Balaton partján.

Terepszemle: vagyis felmérjük a leendő kert helyét

A kertépítés felméréssel kezdődik. Megnézzük, hogy hol van a beépítendő kert területe, milyen a fekvése, az adottságai, a talajának szerkezete, feljegyezzük a már meglévő növényeket, a terület méreteit. Emellett a kertépítő szakember meghallgatja a megrendelő igényeit, és feljegyzi a környezet adta lehetőségeket.

Költségkalkuláció: vagyis mennyibe fog ez kerülni?

A kertépítési árajánlatban a megrendelő láthatja, hogy mennyibe kerülnek majd az egyes munkálatok, a beültetendő növények és egyéb anyagok, tereptárgyak, kiegészítők. ha elfogadja az árajánlatot, megkezdődik a kertépítés gyakorlati része.

Beültetés: vagyis a növényállomány telepítése

A kertépítés egyik legszebb és leglátványosabb fázisa a beültetés. Nem csak a fákat és örökzöldeket telepítik ekkor, hanem finomabb tereprendezési munkákra is sor kerülhet, valamint a füvesítés is ilyenkor esedékes. A kertépítés során végig kell gondolni, hogy fűmagot vetünk, vagy gyepszőnyeget terítünk le. A fűmagvetés olcsóbb, de sokáig nem használható még teljesen a terület és rengeteg ápolást igényel még, amíg végül olyan minőségűvé válik, mint a gyepszőnyeg. A gyepszőnyeg drágább, hiszen legalább egy-másfél éven át ápolt gyepről van szó. Viszont rögtön rendeltetésszerűen használható a terítés után a terület.

A kész kert átadása: vagyis további tanácsadás

A kertépítés a kert átadásával zárul. Felvilágosítjuk a megrendelőt a kert ápolásáról, karbantartási igényeiről és munkálatairól, hogy a megfelelő ápolással biztosítani tudja a kert „egészségét”, szépségét.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére