Műanyag nyílászárók

Műanyag nyílászárók

Nyílászárók vásárlásakor, kiválasztásakor mindnyájan arra törekszünk, hogy a legkedvezőbb árú nyílászárót kapjuk anélkül, hogy a minőségi szempontokról le kelljen mondanunk. A műanyag nyílászárók nagyszerű megoldást kínálnak mindazoknak, akik egyszerűen egy jó minőségű, jó hő- és zajszigetelő képességű ajtót vagy ablakot szeretnének otthonukba. 

A műanyag nyílászárók kizárják az utca zaját, nem kell az évek elteltével folyton újrafesteni őket, nem vetemednek és biztonságot, komfortot nyújtanak. Élettartamuk hosszú, a fával ellentétben nem vetemednek.Korszerű, hőszigetelt üveggel vannak ellátva, hogy a nyílászáró ne jelentsen hőhidat, azaz Ön ne fűtsön hiába, többfunkciós, biztonságos vasalattal ellátottak, egyszerűen, gyorsan tisztíthatóak és kevés karbantartást igényelnek. A műanyag nyílászárók pillanatnyilag (főként fehér színben) a legjobb árfekvésű nyílászárók közé tartoznak, ajánljuk őket társas- és panelházakba, családi házba és ablakcseréhez. . 

Cégünk vállalja műanyag nyílászárók beépítését, cseréjét, karbantartsát Siófokon és a Balaton partján egyaránt. 

Hogyan válasszunk?

Profil és merevítés a nyílászáróknál:

A műanyag nyílászárók tokszerkezete és szárnyai olyan extrudált műanyag profilokból épülnek fel, amelyeket beül apró légkamrákra osztottak. A műanyag ablakok, amely 5-6 kamrával is rendelkeznek, fokozatosan kiszorítják a hagyományos háromkamrás faablakokat. Mivel a műanyag nyílászárók beépítési mélysége szélesebb, a 70-80 mm-es műanyag nyílászárók a jobb hőszigetelésen túl lehetővé teszik a nagyobb szárnyfelületet és a háromrétegű üvegezés használatát is. Mivel egyre elterjedtebbek, az áruk is fokozatosan megy le. Nem csak a kamraszám határozza meg a nyílászáró stabilitását, hanem a horganyzott acélmerevítés is, amelyet a nyílászáró profiljába csavaroznak. Mivel a műanyag ablakok stabilabbak, vasalatukon beépítéskor kevesebb finombeállítást kell végezni.

Üveg és hőszigetelés a nyílászáróknál: 

A műanyag nyílászárók ma már két- vagy három rétegű ablaküveggel készülnek. A kétrétegű hőszigetelő üvegek lágyfémbevonattal vannak ellátva, ennek köszönhetően – akárcsak egy tükör – visszaverik a lakásból érkező hőhullámokat. A két üvegtáblát távtartóval választják el és a köztük lévő rést Argon gázzal töltik fel, mivel ez rosszabb hővezető képességű, mint a levegő. A három rétegű üveggel ellátott műanyag nyílászárók vasalatához erősebb alapanyagot használnak, mert kb. 50%-os többlettsúly terhelődik a nyílászáró profiljaira. Háromrétegű üvegezéshez öt, vagy ennél több légkamrás műanyag nyílászárók alkalmasak. A három rétegű üveggel ellátott nyílászárók biztosítják, hogy a lakás „A+” kategóriás legyen energiafelhasználás szempontjából. hamarosan bevezetésre kerül a lakások és házak energiaosztályozása, mely hatással lesz majd azok piaci értékére is. Ahol a gyors megtérülési idő is fontos, pl. családi házaknál, felújításkor, ott mindenképpen érdemes ilyen nyílászárót választani.

Vasalat a műanyag nyílászáróknál:

A nyílászárók mozgó elemei, vannak leginkább kitéve az álandó használat okozta terhelésnek, nem érdemes hát ezen spórolni a nyílászáró kiválasztásakor. A többfunkciós ablakvasalatok nem csak az alap nyitási lehetőségeket teszik lehetővé, hanem biztosítják a nyílászárók megfelelő működését, lehetőséget kínálnak a szellőztetésre, valamint védenek a betörések ellen.

A műanyag ajtókról: 

A műanyag ajtók szerkezete egyforma, a különbség a panelbetét formájában van, amit az ajtószárnyban helyeznek el. Ezeket a műanyag ajtóknál szendvicspanelnek nevezik és a hőszigetelésben van fontos szerepük. További előnyük, hogy ha sérül a nyílászáró, vagy megunja valaki az ajtó formáját, egyszerűen kicserélhető a nyílászáró panelbetétje.  Műanyag ajtót érdemes olyan helyre beépíteni, ahol fontos a jó hőszigetelés, pl. kültérre néz, vagy nincs fűtött folyosó az ajtó előtt. Mivel a műanyag nyílászárók, ajtók hőhídmenetsek, a külső hideg nem hűti át az ajtó lapját és tokját, nem csapódik le a pára és nem indul meg a penészedés.Partnereink

Ugrás az oldal tetejére